2013-03-02

BLI EN DEL AV ÄVENTYRET.

Ön är fridfull och det mesta lunkar fram i sakta och vardaglig mak. Prärien ligger tom, öde och endast du som var med sist det begav sig kan vittna om vad som egentligen hände. Historier om en svunnen tid berättas runt lägerelden men bevaras i ditt minne som det just ska, historia. Krutröken som för ett år sedan låg tät över Visby och Mora stad har för länge sedan lättat och svepts iväg. Åt ena hållet med glädje, åt det andra hållet med besvikelse och nederlag. Långsamt, långsamt börjar ljuset omfamna oss och ger oss hopp om ännu en fantastisk vår.

Plötsligt ändrar stadens flaggor riktning. Förändringens vindar blåser in över Östersjön, stillsamt som en krusning på blankt vatten kommer det närmare och närmare innan det sveper in över land. Som en viskning smeker den över öppet hav, åldrande ringmur och trofasta Södervärnshallen. Vinden för med sig viskningar som avslöjar vad som komma skall, viskningar som återupplivar minnen och får de rädda och svaga krypa tillbaka till sina hålor. Vindarna får ditt hjärta att slå dubbelslag och håren på dina armar att resa sig. Inte av rädsla eller fruktan. Nej, slutspelets vindar för med sig förväntan, spänning, blod, svett och ett krig ingen på förhand kan förutspå. Vågar du bli hjälte? I ett slutspel finns det inte plats för dig som snällt tar ett steg bakåt i dina boots och bekvämt lutar dig tillbaka i sadeln. I ett slutspel utmanas du ständigt av din värsta fiende som vill dela ut nådastöten med full kraft. Vill du ha en långvarig dröm om att gräva guld i outforskat Skåneland glömmer du det vackra när du kliver in i strid med höjt vapen, oanad kraft och högt huvud.

Vi är inte där ännu men det gotländska karga landskapet långt ifrån Visby innerstad vittnar om att något är på gång. Havet ljuger aldrig. Du börjar spänna dina muskler och förbereda dig på det stora och fantastiska. Allt du vet är att det kommer blir ditt livs äventyr.

1 kommentar:

  1. Härlig läsning :)
    Målande och vackert, keep it up!

    SvaraRadera