2013-03-09

Pixbo

Jag har fått märka några gånger att olika kombinationer mellan hantverkare-pianist-målvakt-nörd kan vara lite problematisk ibland. Den gemensamma nämnare är fingrar och när fingrarna är ihjälslagen eller man har klippt naglar med en cirkelsåg, kan det begränsa en hel del. Istället för att ösa på och spy text, blir det lite ”au au au” istället. Och ändå måste man skriva. Hjärnskada, eller kanske är jag bara dum..?

Vi sitter i bussen mot Stockholm och vi kommer nog sitta här några timmar till. Passar på att skriva lite om gårdagens match. Vi var ju lite revanschsugna mot Pixbo, våra prestationer i deras hemmahall har inte varit nånting man vill minnas. Någon gång har jag bl.a. släppt där fem mål under första 10min och bänkade mig själv efter det… Tunga bortamatcher med andra ord. Och visst hade vi två tunga förlust i bagage från Mora och Iksu-matcher.

Vi hade en väldigt lyckad matchgenomgång i bussen och tekniken funkade utmärkt. Vi brukar ju kolla lite filmklipper och gå genom hur vi ska spela. Första perioden visade att vi hade gjort vår hemläxa och vi helt enkelt körde över Pixbo. Man kan ju inte neka att Mallan var superhet och hon rastade bollen lite hon ville. En äkta hattrick från Mallans blad hjälpte oss till fyra måls ledning.

Fem måls ledning var nog lite för trygg och vi går oss ner några procent under andra perioden samtidigt Pixbo tar en kliv uppåt. Helt plötsligt har Pixbo fått lite grepp på matchen och vi vet inte riktig vad vi ska göra. I tredje fortsätter vi därifrån vi lämnade andra perioden. Pixbo reducerade till 4-5 efter halva perioden och trycker på.

Det var ett bra läge att vakna och inse att vi faktiskt måste kriga, kämpa, kötta och göra jobbet om vi vill ta tre poäng med oss. Issa drar några Pixbo-spelare med sig, spelar bollen snyggt till Jennifer som får trycka in bollen bakom Pixbos målvakt från en halv friläge. Den ledningen lyckas vi hålla hela vägen. Sista minuter spelar alla med en stor Endre-hjärta, offrar, täcker skott och tar kampen framför eget kasse, precis så det ska va.

Vi fick tre poäng och tog oss tillbaka till vinnarspåret, men jag tror inte att någon var riktig nöjd med matchen. Första perioden spelar vi genialt, i andra och tredje spelar vi stundstals riktig bra, stundtals går vi ner, gör inte jobbet, tar lite dumma beslut och släpper in kanske lite onödiga mål. Samtidigt är det starkt att ändå vinna en sådan match, hålla ledningen och ta en krigarvinst, men vi har fortfarande mycke att lära oss.