2013-03-05

Evighetsfråga

När man bor på Gotland finns det vissa evighetsfrågor. Jag har bott på ön snart för fyra år och fårgan om färjetrafik har varit upp under hela den tiden jag har varit här. Tidigare snacket har mest handlat om priser, men när det börjar dyka upp nya förslag för längre resetider och sämre avgångstider, kan man bli lite orolig. En slant hit och dit, en timme hit och dit, vem bryr sig?


På Gotland är ju idrotten en av de största export-varor som finns. Idrottskulturen på Gotland är nånting som inte finns överallt. Sponsorer, intresse, framgång, flera lag i de högsta serier. Vi sprider Gotland runt Sverige och visar att vi finns. Det har inte hänt bara en gång att folk kommer och snackar med oss på köpcentrum i Falun, Jönköping eller Huddinge att varifrån kommer vi, varför har vi likadana kläder på oss, vad håller vi på. "Oj, finns det elitlag i innebandy på Gotland? Det visste vi inte..!"

Känns att vi är bara en liten brasa mitt i skogsbranden även om vi är dom som lider mest av ändringar i färjetrafiken. Som innebandyspelare måste man tyvärr jobba för sin inkomst, vi lägger ju all vår fritid till innebandy därför att det är skitkul och det är underbart att få spela i proppfyll Södervärnshall. Hur många skulle orka ha två heltidsjobb där andra jobbet innebär tidiga morgonbåtar, bussresor och sena kvällsbåtar varje helg? Tänk hur veckan kommer se ut, om söndagsbåten helt plötsligt ankommer till Visby 01:35 på måndag, när det redan nu är på gränsen att man orkar göra en bra tränings-och arbetsvecka efter söndagsbåten med ankomst 23:20?

Vissa evighetsfrågor vill man behålla som evighetsfrågor...

/ #70 Liisa Kokkonen

1 kommentar:

  1. Mathias Henningsson6 mars 2013 kl. 11:34

    Bra skrivet, håll debatten levande så att folk (politiker) inser hur viktigt det är med färjetrafiken och tiderna/priserna kring denna!

    Orka protestera, orka bry sig. Då händer förhoppningsvis något i förlängningen!

    SvaraRadera