2015-03-13

Jönköping

Heyho, en sista seriematch kvar för säsongen 2014-2015. För oss i Endre och alla på Gotland betyder det också den sista seriematch i vår kära, slitna, lilla och ah så underbara Södervärnshall! Efter 150års väntan är arenabygget i full rulle och enligt senaste uppdateringar några veckor sedan håller projektet fortfarande tidstabellen och budgeten som kan anses att vara ett stort glädjebesked. Häftigt att Endre äntligen kommer få spela i en ny hall och bl.a. få möjligheten för tv-matcher på ön! Dessutom med en ny hall finns det även möjlighet för internationella matcher..! Låter det inte spännande?



Men en sak är solklart. Vi alla kommer sakna den kokande Södervärnshallen med en högljud hejande publik, som hänger nästan ovanför planen. Så här får ni ännu en bra anledning att följa med i bubblan och se till att fylla Södervärn i säsongens sista matcher!

Jönköping-matchen då? Rent tabellmässigt är matchen helt meningslöst för båda lagen när vi båda sitter fast på våra placeringar. Endre har fem poäng både uppåt och neråt på fjärde platsen när Jönköping sitter fast på ingenmansland på tionde plats. Hamna nia, tia eller elva har ingen större betydelse när säsongen tar slut oavsett resultat.

I höstas fick vi åka hem och fira jul med tre poäng i fickan från Jönköping med en 6-3 vinst. Ingen enkel match när Jönköping ställde till ordentligt för oss och vi fick klura oss en vinst till slut. Från den matchen minns man kanske bäst när vi tar två utvisningar precis efter varanda och Jönköping får en 5 mot 3 powerplay. Fröken Rüttimannen tackar för extra utrymme i lekhagen och låter Jönköpings-femman jaga henne över en minut. Andra problem är lättare löst än andra..! 

På lördag kommer det bli minst lika jämn och oviss match med två lagen som vill avsluta serien med en vinst och bra prestation. Ett bra tillfälle att börja smaka på slutspel och bubblan och fortsätta bygga på självförtroendet och den goa känslan i kroppen. Inte att glömma bort hur viktigt det är att visa våra motståndare att Endre har hittat tillbaka till vinnarspåret och tänker inte släppa taget!



Märkvärdigt för matchen är att ROSEL OLOFSSON GÖR ÄNTLIGEN COMEBACK och kommer få klä på sig den gula matchtröjan imorn! Efter en jädrans massa otur med återkommande knäproblem har Burgsvikstjejen kört järnet med rehabträning och senaste tider kunnat vara med 100% på träningar. Otroligt roligt att få henne med igen! Oviktigt att formen kanske inte är riktigt SSL nivå än och Corin får behålla sin första centerplats i lugn och ro än så länge, men det finns alltid plats för en spelare som har lika stor och varm hjärta och klokt hjärna som Rosel har. Kanske ger det också en lilla extra gnist för att fortsätta träna och konkurrera allvarligt för en plats i spelande truppen även nästa säsong.

Kl 14:00 smäller det! Vi syns väl på hallen?! 

(Och just det... Efter matchen väljs motståndet till kvartfinaler! Häng kvar i hallen efter signalen och få veta bland första vilka kommer Endre få möta i kvartsfinalserien som börjar redan nästa vecka! 

Kommer KAIS och Rönnby välja det som känns givet? Kommer någon av tre första lagen skrälla och plocka det största hotet redan nu? Och det som är nytt i år så skall tydligen även eventuella semifinalmotstånd väljas redan nu! Mycke spänning på schemat alltså. Missa inte!)

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar