2015-03-15

Förlängningar, komplott, Iksu...

Gud vad skönt med en lördagsmatch. Ingen panik att fixa tvätt, mat och allt inför veckan efter matchen, man får en sovmorgon och en hel ledig dag innan en ny (arbets)SLUTSPELSvecka!

Såja. Jönköping avklarat och sista avsnittet av serien 2014-2015 är skrivet. Jönköping faller till slut med hyfsat mariginal med 5-2. Kändes vi hade kontroll över matchen genom hela 60min, även om Jönköping försökte sätta käppar i hjular. Kollade matchprotokollet efter matchen och hade inte förstått att Corin gjorde 2+1, Erika 1+1 och Emma fortsatte leverera med 0+2! Grymt brudar! Slutspelsformen börjar smyga in i Endre-tröjor!

Börjar bli ganska säkert att gårdagens spännande dubbelutvisning där vi spelade avvaktande med sju utespelare vad en komplott från Olofssons sida. Hon fick sitt namn i protokollet i form av en utvisning samt när hon sedan gjorde säsongens första byte var hon endast några centimetrar ifrån att göra mål direkt. Vilken klurig jäkel.

Under första periodpaus igår avslöjades att Sara Steen och Corin Rüttimann skriver på en ny kontrakt för nästa säsong! Två otroligt duktiga centrar som gör sina lagkompisar ännu bättre. Två spelare som är svårt att ersätta, så Endre-lägret lär va ytterst glad över kontrakten! "Försök smita undan innan Owe börjar prata för mycke, så ni hinner till samling. Eller förresten, om du Corin, och även Steen, vill hålla ett tacktal så kommer vi alla och lyssnar er istället!" 


Kvartsen då? För oss blev det kvar Iksu efter andra hade fått välja sina motståndare. Inga skrällar och ganska förväntad motstånd till slut. Kais valde Täby, Rönnby tog Dalen och Pixbo valde då Djurgården före Iksu. Kanske det var långa resor som till slut vägde mer än resultatet från säsongens matcher.

För oss blev det givetvis en spännande uppgift. Vi vann Iksu hemma efter en målkalas med 10-6 där vi för första gång sattes under en rejäl och tung press, som vi kunde hantera utmärkt under hela matchen. Förra helgen fick vi flyga hem med tunga tre poäng i väskan efter en 3-2 vinst. Utnyttja när motståndaren står på hälarna och stämpla i en Ewa Jansson x5 resten av matchen. Iksu gör inte ett enda spelmål på oss och båda powerplay-mål fick lite oturliga studs hit och dit.

Vi har bra vibbar mot Iksu och har bevisat att vi kan vinna både hemma och borta. Hur kan vi lösa Iksus press i tre-fem matcher? Har Iksu överhuvudtaget verktyg att göra hål på oss? Vem ska göra Iksus mål? Hur är det med Iksus försvar då? Om vi hittar nycklar att lösa pressen och få bra rull på bollen i anfallet, kommer Iksu klara av det? Hur sätter dom stopp på våra vändningar?

På fredag visas första avsnittet av denna sagan, så missa inte det! Preliminär spelschema ser ut så här:

Fre 20/3 19:00 Endre - Iksu, Södervärnshallen
Sön 22/3 15:00 Iksu - Endre, Iksu-center
Tis 24/3 19:00 Endre Iksu, Södervärnshallen
Fre 27/3 19:00 Iksu - Endre, Iksu-center
Sön 29/3 xxxx Endre - Iksu, Södervärnshallen


Flera funderingar om Iksu kommer senare under veckan!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar