2015-03-25

Återhämtning 110%

Har ni haft en bra dag? Min dag försvann lite för snabbt. Jag må va lycklig lottad när jag har fått möjligheten att sprida ut mina semesterdagar över slutspelsbubblan. Haft en skön morgon, lång frukost och varit ute och sprungit lite återhämtande intervaller. Så skönt att få frisk luft och sol i ansiktet. Sedan tog finska albino-björnen kommandot och 4h försvann i ett ögonblick när en liten sliten tjej tänkte att jag ska sova en stund innan jag ska gå handla... Åtminstone jag har tagit vara på tiden och gjort allt för att återhämta mig från igår. Önskade alla andra hade samma möjlighet.

Gårdagens match flyter fortfarande runt i bakhuvudet. Den känslan i kroppen, adrenalinet i blodet, dom starka, odödliga tankar, och när man får spela sista två minuter framför en jublande publik och veta att vi kommer vinna. Njuta av vartenda andetag och sekund man står på plan och känna hur man växer och växer. Har själv varit med och spelat framför en tre-fyra gånger större publik, men det finns ingenting som skulle slå att få spela i Södervärn framför egen folk, egna fans, egen publik. Få se alla dom glada minen efter matchen när alla går runt i hallen och myser, få en klapp på axeln i stan av en fin match.

Matchen då? Stabilt, säkert, vi gör allt vi skall göra. Rätta beslut i rätta lägen, vi blir inte stressade av Iksus press. Spela kaxigt när man skall göra det, spela enkelt när man skall göra det. Täcka skott, äga ytan, visa att vi äger vår hall. Jansson, Jansson, alla heter Jansson. Vi fick i en tidigare match-genomgång lite allmän utbildning om svensk idrottshistoria och hade en citat från Sven Jerring.

"Jansson, Jansson, överallt Janssons. Jansson som hoppar, Jansson som kastar sig, Jansson som fläker sig. Jansson som gör allt för att ta segern åt Endre." 

Igår var vi allt det där. På fredag måste vi vara allt det där och lite till. Två vinster är ingenting utan den tredje. Tre sköna Umeå-hemresor är ingenting utan den fjärde. Lär inte va någon hemlighet att Iksu kommer höja sig, Iksu kommer göra allt att få matchen att gå deras väg. Kommer blir världens krig och kamp, där varenda individ måste topprestera. Vi måste skapa flyten för oss, vi behöver hjälp varandra ännu mer när vi inte kommer ha en hejande, hetsande och stödjande publik med oss.


Idag fick vi en ledig dag från varandra och fått köra eget rehab, då Visby Ladies har sin slutspel igång och spelar mot Udominate i Södervärn. Imorn blir det första innebandyträning sedan vi dök in i bubblan. I den här serien hinner man inte riktigt träna på nya taktiker och PP/BP, utan det är bara prata ihop och hoppas att det sitter på matchen sedan... Undrar vad det bli för träning imorn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar