2015-03-21

Framåt sa tanten i snön

Massgaisten veinar, slänger u peinar, augu u åiru fulle mä snåi... Vakna på morgonen, kolla ut fönstret och... snö?! Snö! Fyy... Vi som skall göra ett utomhus rehabpass idag. Var är vårsolen, klar himmel och +14C som det var nyss? Sju vinter innan sommaren. Så vi är nog en vinter närmare sommaren nu?

Man skulle kunna plocka fram statistik att hur många gånger det handlar om Sideline och filmsnuttar när Jocke skriver på vår fb-grupp. 23:58 "Målen är uppe på sideline. När ni vaknar finns även femmorna ute." Sover den där killen aldrig..? Vi kan lätt känna oss bortskämda av Jocke och service han ger till oss. Man fattar skillnaden kanske bäst när man har någon gång suttit med något annat lag och kollat hela matcher och försökt plocka fram själv det viktigaste (om man nu ens har kommit så långt att man överhuvudtaget kollar videor). Och efter vi har haft video-service en hel säsong kan man börja känna skillnaden. Så smidigt när man kan gå in och kolla hur situationen var på riktigt och diskutera efter det med sina medspelare att hur man borde ha löst problemet. Eller om man har lyckats lösa något problem ytterst bra men minns inte vad där hände egentligen. Bara plocka fram videon och kolla (eller om det inte skulle finnas ute av någon anledning, SMS till Jocke så han fixar. "Den där situationen någon gång i andra perioden där motståndaren slår en diagonal och jag hamnar lite på mellis..." Han fattar exakt vad du vill.).

Bladdrade genom twitterfeed igårkväll efter matchen och blev lite ledsen att medier tyckte att vi har gjort ett mindre bra insats, eller att det skulle va världens skräll att Iksu vinner första matchen av fem. Skulle kunna plocka fram 15-20 matcher från säsongen där vi faktsikt inte ens kommit nära den nivån vi var igår. Lätt att peka på vissa spelare som går mållösa, men dock inte poänglösa! Vi har tre olika målskyttar på tre mål, och det var handfull spelare till som hade chansen att trycka in bolljäveln. Vi är breda, vi skapar, vi kommer till chanser, vi löser Iksus press på ett snyggt sätt varje gång dom försöker pressa oss.

Matchen hade lika bra kunnat sluta 6-2 till oss, med sex olika målskyttar. Sedan kan man inte gå undan den sanningen att den som gör flest mål vinner. Iksu gör fem, vi gör tre, men när serien blir äldre har jag och många andra svårt att se att vi inte skulle sätta in bolljäveln och vinna matcher. Tänker Iksu ta tre vinster genom att endast göra mål som skapas av studsande tillfälligheter så kan man lätta säga att modigt att lita på att bollen kommer alltid studsa åt deras håll. Vi skapar, vi är där, och nu skall vi ta lärdomar och bli lite kyligare med avsluten imorn. Då jävlar.

Fattar inte riktigt hur man förlorar hemmafördelen när man förlorar första matchen. Ja, vi får chansen att avgöra på bortaplan i fjärde matchen, men vi kommer ändå spela 2-3 matcher hemma blir det tre, fyra, eller fem matcher. Man tappar ju inte sina resterande hemmamatcher om man inte lyckas vinna första..?

Men alltså Södervärnspubilken. NI ÄR SÅ UNDERBARA! Jag var förvånad när jag hörde att det var endast 670 på läktaren... Oj, så lite. Men när man står på plan kändes det att det var närmare fullsatt. 670 lät som 1170 pers och det är så otroligt häftig att få spela framför en stödjande publik som klappar oss igång om och om igen! Tack för er som var på plats, ni som inte var där, TISDAG 19:00! Ta en kompis med dig och fyll hallen! 


Jaja, slut med ordbajs nu. Ut och spring så att man hinner duscha, laga mat och äta innan matchsamling kl 14:00.

Stay tuned!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar