2016-03-28

Unikt

Vaknat efter en mycke rastlös natt till en fin, solig vårdag på vår underbara paradisö! Snacka om att bli sugen att gå ut och springa kvartsfinaler ur kroppen och börja ladda om mot nya utmaningar.

Kunde inte riktigt somna igårkväll (kanske pga sockerfylla efter jag försökte kämpa i mig lite påskgodisar utan att lyckas särskilt bra. Har typ 85% av godispåsen kvar. Man kan inte va duktig på allt.) Surfade lite på nätet och kollade slutspelsresultater från Finland. Den sista kvartsen på damsidan blev också klar igår och det är väl Classic, SB Pro, NST och PSS som är vidare i semin.

Jag vet att man ska inte jämföra siffror rakt av, det är mycke som påverkar och spelar in. Efter gårdagens lyckorus är det ändå lite intressant kolla på publiksiffror, både i Sverige och Finland. Vilken tryck det är i Finland..! 100, 92, 60, 181, 289, 113, 320, 415. Alla fyra kvartsfinaler tillsammans, 13 spelade matcher, publiksiffra sammanlagt ca. 2100. Plockar man bort gårdagens femte avgörande mellan PSS-KooVee som tog en överkörare på publiksiffror med 415 (NST hade i sin tredje match dryg 300 pers), så landar man på 1700. Ehh... You see the connection? Snacka om ett unikt innebandyintresse på Gotland? 

IKSU - Karlstad serie (3 matcher) 1248, snitt på 416.
Pixbo - Uppsala serie (3 matcher) 1057, snitt på 352.
Kais Mora - Täby serie (5 matcher) 2279, snitt på 456.
Endre - Rönnby serie (5 matcher) 4815, snitt på 963.

Alltså fattar ni att vi lever i helt eget universum här på ön? Man kanske kan också få en liten hint varför det är så många som har flyttat till Gotland, fastnat och slutat sin karriär här, inte velat flytta igen och spela för nån annan klubb nån annanstans..? Svårt att smälta in att det är typ bara vi få här i lilla Endre som får uppleva sånt här som en kvinnlig innebandyspelare? Det är inte heller samma sak att spela typ VM framför 3000-6000 pers när det inte är ditt publik. Givetvis det är många som hejar på dig, och på hemma-VM är det typ alla som hejar på ditt lag, men det är ändå inte ditt publik som följer dig hela säsongen år efter år. Man saknar den där personliga kopplingen som ger så sjukt mycke extra.

Jaja, vi är en liten isolerad ö (speciellt då när färjan och/eller flygen är inställda pga höga vågor, hårda vindar eller dimma), men vi är inte mer än ca. 57k på ön. Svårt att locka folk från grannkommunen att komma kolla på en match, och visst, det finns ingenting annat att göra på helgerna än att hänga på IMA, men vadå. Vi är så lycklig lottade!





Bara konstaterna: Välkommen till Gotland Pixbo. Vi älskar det här!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar