2016-03-06

Höjdhoppare



Jönköping avklarat, 3 nya poäng i tabellen och det sista avgörandet om placeringen har flyttats till nästa söndag! Vi hoppar över ribban, inte mycke mer. Men ah så viktigt att vinna en match man måste vinna. Viktigt att kunna vinna även med ett spel där allt inte riktigt klaffar. Å andra sidan tar vi flera kliv framåt på banan under matchen. Från en halkande första period till lite bättre andra, och hittar gaspedalen för en liten stund i början av tredje och spikar fast kistan.

Publiken bjöds på bl.a. ett klassmål signerat av lagets handleder. Corin till Mickan till Anna; bollen går på en touch, sågar genom hela försvaret två gånger och Anna som smyger in på bortre lyfter in den snygga halvvolleyn från Mickan. Extra kul att vi hade idag flera spelare som inte brukar stå i protokollet så ofta. Issa lassar in två kassar och är inblandat även i första målet som petas in av Mathilda. Sara Waktell som fick chansen i andra femman istället för vilande Sara Steen, tog ordentligt grepp och visade att hon platsar var som helst. AK står för en ursnygg ass till Issas andra mål, en lång diagonalare som ställer till hela defensiven, utan att glömma bort Claras kraftig krigarinsats som leder till första målet! Det är så fruktansvärt viktigt att det finns många som vill stämpla in, göra jobbet och leverera när det inte lossnar för dom vanliga målskyttar. (Och även "dom vanliga" stor i protokollet, även om inte med samma utsträckning den här gången.)

Vi gjorde jobbet, inte mycke mer, men där väl ändå poängen och vinsten som räknas i slutändan?

Har ni kollat på tabellen då? I år verkar det vara flera direkt avgörande matcher i sista omgången där placeringar avgörs. Är det vi eller Mora som greppar tredje platsen och sista fribiljetten att få vara med i valet? Vem är det åttonde laget som ska till slutspelen? Fixar Pixbo tre poäng mot Huddinge och säkrar första platsen med 71p? Iksu kommer nog vinna mot Uppsala och komma upp till 69p. Räcker det till första, eller får IKSU nöja sig mig andra platsen? Endre behöver 3p -vinst att komma trea, med suddenvinst kommer vi inte kunna tävla mot Moras målskillnad... Men kolla på det här då:


Fyra lag som spelar för den sista biljetten. I schemat står det Malmö-Linköping där Malmö med 3p håller sig kvar på åttonde. Vilken rysare. Dalen möter Rönnby hemma, med vinst och Malmös poängtapp är det Dalen som är åtta. Inte helt omöjligt det heller. Karlstad då? Match mot Falun borde inte vara helt omöjligt, men även dom behöver Linköpings hjälp. Vinner både Dalen och Karlstad sina matcher, då är det målskillnaden som avgör. +6 för Dalens fördel, men inte helt omöjligt att Karlstad springer ikapp den på bekostnad av Falun som snittar med 8,25 insläppta/match! Huddinge kan greppa slutspelsplatsen genom en skrällvinst mot Pixbo, om Malmö förlorar. Tyvärr för Linköping är det kört, men åtminstone finns det ingen risk att dom åker ur. Bara vänta och se..!

Vi kommer spekulera mer om valet och kvartsfinalscenarion senare under veckan.

Höjdhopparna tackar alla 638 som kom och delade eftermiddagen med oss! Mot nya höjder!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar