2016-03-29

Motståndarkoll: Pixbo

Börjar bli dags att blicka framåt och börja bekanta oss till semifinalmotståndet Pixbo Wallenstam, aka rävarna från Göteborg.

Pixbo har gått som tåget, ångat på och vann serien med två poängs marginal till IKSU. 23 vinster av 26, alltså endast tre förluster varav två i sudden och endast en förlorat trepoängare. Minns ni vem som åkte till Göteborg och snodde en 3-1 vinst från rävarna och rappt åkte hem igen? Sedan gjorde Pixbo ett likadant besök i januari hos oss och snodde dom tre pong tillbaka, men vi är det enda laget som har gått plus (på målskillnad) mot Pixbo i år.

Anmärkningsvärt är nog endast 61 insläppta mål på 26 matcher. 2,3 insläppta per match är en snitt man bara kan drömma om! Vi har släppt in nästminst mål med 81 i 26 matcher vilket ger en snitt på 3,11. Kan inte gnälla om det, men man kan inte bortse att den defensiva balansen i Pixbo är världsklass. Sedan kan man börja fundera hur Pixbo har lyckats med det, och hur kul det är att spela innebandy när ordet "burskydd" dyker upp som svamparna efter regnet. Å andra sidan, i detta sport gäller det att vinna matcher och göra ett mål mer än motståndaren. Lämnar man inte bollen till andra och försöker döda matcher genom att tröttna ut motståndaren, så visst. I år gav det seriesegern och man kan bara fundera hur långt det räcker? Det finns visst ett ordspråk "offensiven vinner matcher, defensiven vinner mästarskapen".

Släpper man in ca. 2 mål per match, så räcker det att göra 3 mål framåt. Pixbos anfallspel bygger mycke på kontringar och dom har några riktigt vassa spelare framåt. Forwards som springer som små terrier, en powerforward i Sara Helin och en spelare som är absolut världskalss, tjeckiskan Eliska Krupnova. Backen Isabell Krantz om har gjort en jädrans massa mål på powerplay med sin backskott. Kan inte heller avsluta utan att nämna Sara Hjorting som gjorde en kanonbra VM i vintras och är en av bästa målisarna i serien.



Blir en spännande utmaning att få möta Pixbo flera gånger och kolla vad våra hjärnor hittar på att kunna knäcka den tuffa nöten. Vi har tränat på fem matcher att stänga ner kanske seriens vassaste kontringslag och lyckats med godkända betyg, så där känner vi åtminstone starka och förberedda.

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar