2016-03-18

Match 1

Sådär! Nu är vi gång på riktigt! Mindre än två timmar efter slutsignalen är återhämtning i full fart. Försöker trycka i mig lite kycklingpasta, för en gångs skull. Lika bra att sitta en stund framför datorn och varva ner innan man ska försöka gå lägg sig.

Då var även IMA fått smaka på slutspelen och vi kan inte gnälla om insatsen på läktaren.
A) 1078. Tackar!
B) Vilken grym klack! Inte minst Göran Närhströms sjungande röst som hörs hela vägen till bänken.
C) Jag tror vi kan ännu bättre..! Eller? Välkommen åter på tisdag! Vore det inte kul att spränga gamla rekordet på 1204?

Fastlandet, är ni avundsjuka på oss här på öjn? Ni har en bit kvar...


Matchen då? Jadu, känns att slutspelen är i gång. Gått knappt ens en minut och Rönnby får en, kanske lite billig, straff. Bara gratulera My som är nog en av världens duktigaste straffskytt just nu. Snyggt gjort. Tror det bästa lösningen på problemet är ju att inte ta några straffar mot Rönnby. Och sen? Tek, ding, ding, ding, BANG. 7 sekunder senare smäller Anna bollen upp i krysset bakom Loisa. Såå viktigt, såååååå sjukt jävla viktigt att stämpla in och visa att vi är här, vi är med från första början. En flashback hann flyga snabb förbi ögonen efter 59 sekunder om något som hände några år tillbaka. Men den försvann lika snabbt den dök upp.

Samarbete, diciplin och glädje var nyckelorden till matchen. Tycker att vi lyckades ta med oss orden och förverkliga det på och utanför plan från start till slut. Det är så skönt när hela bänken står, hänger ovanför särgen och ser ut att alla är på väg att hoppa in. Så skönt när man täcker skott och hela hallen får höra det. Det är så skönt när den okontrollerade glädjen bara sprutar ut från kroppen och en och en annan bara studsar och hoppar runt lite extra. Det är så skönt att lyfta händerna upp i luften och springa till en kramkalas. Det handlar visst mycke om taktik och innebandykunnandet, men det är viljan som är viktigaste i såna här matcher. Viljan att spela, viljan att göra jobbet, viljan att ta närkamper och få stryk. Viljan att springa lite extra, viljan att vara stor och stark, fokusera och lämna allt annat utanför. Där tar vi 1-0 vinst ikväll och visar att när vi gör jobbet, vinner vi mot vem som helst.

Men med NHL-schema är det ny match redan på söndag. Lär bli en ny spännande match och man behöver inte vara någon snille att förstå att vi kommer få se en annorlunda Rönnby vi såg idag. Helt hundra att dom kommer fundera och hitta nycklar till en vinst. Det kändes väldigt tydligt redan under tredje perioden när Rönnby började kliva högre upp, sätta press och slänga in bollar. Vi kan inte ligga på latsidan och tro att det här räcker. Första steget har tagits, nu måste man snabba på takten och se till att ligga före hela tiden.


Nu ska vi vila, ladda om, träffas imorn vid lunch i form av genomgång och promenad. Sedan är det bara fortsätta ladda vidare inför kvarts nr 2 som spelas på söndag kl 15:00 i Bombardierarena (om jag inte är helt fel ute).

Tack för idag, nu ska kudden få en ordentligt kram. Skönt att få dyka in i egen säng och få en sovmorgon imorn!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar