2016-03-11

Motståndarkoll



Fredagen har kommit och känns att det kan vara bra läge för en liten motståndarkoll såhär innan sista omgången! 

Hur har veckan gått? Vi hade lite lugnare schema i början av veckan och hade frivillig träning på måndag och tisdag. Det var ändå nästan alla som tränade, som vanligt. Egna skott, anfallsövningar, mv-träning, löpning, intervaller… Skönt när man får chansen att göra det som känns bäst för just den dagen! Onsdagen inleddes med morgonträning som alla andra onsdagar hittills och på kvällen samlades vi på Scandic och snackade inför slutspelen. När ska vi spela? Hur ser det ut? Vilka lag som är i slutspelen och hur det ser ut inför söndagens val? Vad vill vi säga till media? Ska vi ha några annorlunda rutiner på matcher? Tvättider, mat, vila, återhämtning, hur tränar vi mellan matcherna? Mycket som ska diskuteras och bestämmas. Efter 1,5h var vi hyfsat överens om det som komma skall, och förhoppningsvis lite bättre förberedda inför nästa vecka. 

Motståndarkollen då? Det är ju klart sedan tidigare att Pixbo, Iksu, vi och Kais Mora har knäckt hemmafördelen inför kvarts. Femman Uppsala, sexan Rönnby och sjuan Täby är också klara, och hela fyra lag krigar om åttonde plats. Vad är det för lag?

Uppsala

Laget som slutar femma i årets grundserie. Ett lag som har senaste åren krigat mellan slutspels- och kvalsträcken har definitivt tagit ett kliv uppåt och säkrat klubbens första slutspelsplats i god tid. Ett lag som tappade Delgado-Johansson till IKSU i årsskiftet, och har haft ganska stor omsättning i truppen under säsongen. Men det verkar inte ha stört dom alls, utan Uppsala har ångat på genom hela vintern. Laget verkar vara jämn, och den ena stora stjärnan försvann i december. Lag som kämpar, sliter, har viljan att göra jobbet och har en bra målvakt som tydligen gillar att spela åtminstone mot oss. Att komma femma och lämna bl.a. Täby och Rönnby bakom sig säger en hel del. Är du där när serien är slut, då har du lyckats göra flera saker rätt flera kvällar i rad. Men hur är det att spela sitt första slutspel? Kan man förberedda sig tillräckligt bra när man inte riktigt vet vad som väntar?

Rönnby

O Rönnby. Ett lag som förvandlas till något helt annat när slutspelet drar igång. Ett lag som brukar landa på platserna 5-8 i serien, men vår efter vår bevisar att vara ett topplag som ställer till det för motståndaren i långa matchserier. Rönnby har en spännande trupp med väldigt skickliga, unga spelare i truppen. Augutsson, Kippilä, Nilsson som gör sällskap till Sanna Scheer och Malin Wickström. Handfull spelare som kan avgöra på egen hand och är svåra att plocka bort. MV-spelet lär inte heller vara något bekymmer för Rönnby, när det är Lovisa Frisk och Laura Loisa som turas om mellan stolparna. Frågan är väl då hur är formen i år? Kan man hålla den höga nivån flera matcher i rad? Truppen är vass, men inte särskilt brett. Hur orkar laget spela varannan dag med två femmor?

Täby

Täby som inför säsongen värvade in halva Djurgården, har tagit sig ändå rätt så säkert till slutspelen. Täby har väl inte så hemskt många slutspel i bagaget, men spelarna som spelar i Täby i år har det. Ingen dålig laguppställning med Emelie Frisk i målet, Louise Wickström, Stålhult (båda dock skadade för stunden), Ranja Varli, Matilda Sjödin, Jenny Gustafsson, Ulvhag, Attermo, Malin Eriksson… Spelare som kan räknas vara på toppen i SSL. Känns att serien har gått lite halvknackigt och laget har inte alltid lyckats prestera på den nivån man förväntar sig på pappret. Men som alla vet, erfarna spelare har tendens att tända till slutspelet och prestera bra när det gäller på riktigt. Men man kan fråga hur fysiken i laget kommer räcka när man matchar hårt varannan dag och det knappt finns några vilodagar mellan? Träningsdisciplinen brukar inte vara ordet man kopplar ihop med Stockholmsområdet…   

Malmö 

Med en vinst mot Linköping är det Malmö som är i slutspelen. I så fall en väl godkänt säsong om man som nykomling fixar direkt en plats bland åtta bästa. Kommer nerverna räcka när det blir en måste-match mot Linköping? Blir det sudden, är slutspelet en bortblåst dröm. Blir det 3p är Malmö med på kartan, men återigen, räcker nerverna i det unga laget att vinna matcher i slutspelen? 

Karlstad

Känns att Karlstad ligger ganska bra till inför den sista matchen. Vinst mot Falun känns inte alls omöjligt och att Linköping skulle sno ett par poäng från Malmö är inte heller omöjligt. En Karlstad som nuförtiden spelar bra innebandy och känns att förutsättningar i klubben är på sin plats. Varit med i slutspelen tidigare åren så dom vet vad man kan förvänta sig. Karlstad har även snott poäng både mot Pixbo, Iksu och Uppsala under säsongen. Inte dåligt facit, nej. Kan även vara en chans att Karlstad blir bortprioriterad av två första i valet..?

Dalen

Dalen som slutar alltid vid slutspelssträcket. Ibland ovanför, ibland under. Ett lag som ställer till för många. Inga storstjärnor men desto jämnare lag där ingen sticker ut åt något håll. Finns ingen att plocka bort, och ett jobbigt lag att möta. Täcker skott, sliter som fan, spelar jämt mot alla lag. Vinst mot Rönnby i sista hemma match känns inte omöjligt, och med 3p och Malmös icke-trepoäng är det Dalen som är åtta, om målskillnaden håller sig där den är. Kommer Karlstad ihåg att öppna ketchupflaskan och vinna sin match med mer än +8 mål, kan det vara livsviktigt för Dalen att ösa på mål och hålla tätt bakåt. 

Huddinge

Vinna mot Pixbo och att alla tre lagen ovanför förlorar sina matcher, då är det Huddinge som är åtta. Tveksamt, men ingenting är hugget i sten. Det är dock nog ingen som ser fram emot att spela en slutspelsmatch i en friidrottsanläggning på Stockholms förorter. Känns att det är mycke som ska klaffa om Huddinge skulle avancera sig uppåt i tabellen…  


Och Endre då? Blir en ytterst spännande avslutning för grundserien i år. Ett toppmöte med mycke på spel. Tre poäng och vinst är det vi som är trea och får välja mellan kolera och pest, är det Mora som vinner, antingen efter fulltid eller i sudden, är det dom som får göra det valet. Ett väldigt bra tillfälle att träna på att vinna och prestera bra när det gäller. Dags för oss att knyta skor, plocka fram Endre-hjärtat och bestämma att det är vi som tjänar platsen i topp-3.  



#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar