2011-03-06

ENDRE-KAIS MORA.

Vad tyckte ni om matchen igår? Jag tyckte nog att den var ganska bra ändå. Innan matchen, på uppvärmingen och i omklädningsrummet kunde man verkligen känna i luften att det var en viktig oviktig match på G. Slutspelskaraktär helt klart. Minnena från förra årets kvartsfinalserie fanns dessutom kvar i lillhjärnan både hos gotlänningar och dalkullor. Göran var dessutom svintaggad och det är ett tecken om nått.
Matchen började i ett rasande tempo precis som det brukar göra när två topplag möts. Då brukar man tänka, ok vi rider ut den här stormen första tio och sen så lugnar det ner sig lite. Men igår var det inte som vanligt. Det var full fräs genom hela matchen och om det är möjligt så ökade det nästan från 100% till 110%. Stundtals blev det väl lite väl mycket holabalo åt båda håll för att en tränare ska vara helt nöjd men på något sätt kändes det ändå som att matchen var under kontroll. Bara två lag som gillar att anfalla.
Mora är ett grymt lag men det märktes helt klart att de inte riktigt trivs på Södervärnshallens trånga golv. De får inte riktigt de där ytorna som de vill ha för att komma igång ordentligt med sitt spel. På sin hemmaplan är det lite mer klapp-klapp och klockrena kontringar. Jag tyckte även att Moras tokpress över hela banan var lite mattare än vanligt. Men vad vet jag, det var kanske meingen. de var ju dessutom bra ändå och det är starkt. Jag pratatde med Moras Sara Helin efter matchen och hon tyckte att matchen var ganska mediåker...
Annars bytte lagen ganska mycket chanser och det gick ett par sus genom luften när Mora hade några chanser very close och vi hade några lägen där det är en större bedrift att sätta bollen utanför än i mål. Men så är det ibland och med handen på hjärtat hade väl ett oavgjort resultat inte varit helt fel.

Orka analysera målen vi släpper in. Det är lite individuella misstag. Slarv. Störigt mål i boxply då vi bara ska kötta ner na. Men i uppställt försvar känns vi grymt starka.

Hur kul var det inte att Milla fick göra comeback? Och vilken superstar hon är. Sex minuter behövde hon för att sätta bollen i mål. Jag behöver typ sex år. Går allt som det ska och det lilla knät tyckte att det var kul med innebandy så kommer hon bli den bästa jokern man kan få i ett slutspel. Hon är dessutom otroligt nyttig för laget med sin inställning. Både på och utanför planen. Träning som match. Det är ända in i kaklet, riv, slit, ödmjuk, vill vinna, positiv, vill lagets bästa, sätter laget framför jaget och inget jävla gnäll. Hon vet också vad som krävs i ett slutspel och hur satans gött det är att vinna stora matcher. Dessutom var hon ju hemskt söt i sin nya tofs!

Om en liten stund är det dags att sparka igång hojen och bege sig mot Södervärn.
Ni borde ta en promenad i det fina vädret och se lite skön innebandy. 13.00 börjar det!

/Eva Didriksson #6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar