2014-03-11

Skön, zöön, shöön, chöön, söön...

Nu börjar det rulla på, och man känner hur det redan pirrar i kroppen. Igårkväll blev det inget innebandy utan vi fick ett gympass istället. Ett pass med lite av allt. Snabbhet, explosivitet samt vi tuffade till det ordentligt med lite boxing. Utan att glömma bort det hur svenskorna försöker lära oss utlänningar (alien citizens) uttala orden rätt, och det "osynliga" småfniss när vår fystränare börjar dansa och skaka på rumpan helt plötsligt. Cirkus Endre är igång!

Igår var "skönt" och "skjuts" på agendan. Det är tydligen STOOOOOR skillnad hur man uttalar skönt på stockholmska och hur man bör säga den på gotländska. Vi blev ganska eniga om "skönt" men "skjuts" skapade lite mer problem. "[huss] med ett "sk" inte "h", eller om du säger "h" måste den vara aggressiv som i "tack för j--la skjuts". Annars förvandlas "skjuts" till "hus"." Varför "sk" uttalas inte [sk] som i ordet "ska" utan som en blandning av z, h, s, c och k? Och förresten, varför "ska" uttalas inte som [zcha]? Ni svenskor är konstiga och väldigt ologiska.

Vi har en hel del rookies i laget och tyckte det var lagom att de får lite extrauppgifter även såhär i början av slutspelet. Var precis lika demokratisk som Kim Jong-Un och valde ut uppgiften där våra rookies får helt enkelt skriva en text. För våra utlänningar, (schweiziskor mest, då norska och svenska är ju typ samma språk) blev det slutprov i svenska och må det vara oviss om dom har fuskat eller inte. Jag var schyss och gav några hjälpfrågor som vem du är, varifrån kommer du, hur har säsongen gått och hur kommer allt slutas, men egentligen fick dom göra vad som helst.

Första rookie presenterar sig själv ikväll, så kika in lite senare!

Vi kan även passa på att gratulera Endres ordförande Harald Hoffman som fyller 70 år idag! Grattis!

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar