2014-03-08

Ingen Mora i år!

Ojoj, hur dagen försvann. Suttit halv dag framför datorn och klippt ihop en film. Kollade filmen genom flera gånger och kollade att allt är rätt. Renderar filmen (tar ca. 15min) och när jag har laddat den upp till Youtube märker jag ett fatalt stavfel. Aaaaarrrh... Gör om, gör rätt, och rendera om. Hoppas det går lite bättre den här gången.

Men nu ska vi se om jag får någonting klokt ihop. Lovade ju skriva lite våra funderingar kring valet. Och åtminstone för mig och alla som har kommit efter mig är det historiskt att inte möta Kais Mora i kvartsen. Något helt nytt. Spännande. Dom var ju vår trygg och bekant motstånd för fyra år i rad. Men kanske får vi möta dom i semin istället. Skulle inte förvåna oss alls.

Vi har diskuterat och spekulerat slutspelsval redan flera veckor. Först hoppades vi givetvis vi kan fixa hemmafördel och fjärde plats. Efter vi säkrade hemmafördel har vi snackat mycke om det vilka vi vill och inte vill möta. Sedan måste man ju vinna mot alla lag om man vill vinna SM-guld, men det finns alltid någon som man vill hellre möta än den andra. Om Kais Mora gör det vi förväntar av dom och Iksu hänger kvar på fjärde plats kommer kvartfinalerna ser ut så här:

Kais Mora-Falun
Djurgården-Rönnby
Endre-Dalen (Endre-Iksu?)
Iksu-Pixbo (Pixbo-Dalen?/Pixbo-Iksu?))

Det kan dock finnas en chans att Mora vill inte spela derby mot Falun och väljer antingen Rönnby (vågar någon välja regerande svensk mästare? Rönnby är ändå Rönnby, även om dom har underpresterat hela säsongen.) eller det finns även en chans att Mora kommer ta Dalen. Vem vet?

Djurgården kommer välja den närmaste motståndare, det blir alltså antingen Rönnby eller Falun. Solklart.

Om Mora tar Falun/Rönnby, kommer vi har kvar Dalen och Pixbo eller Iksu. Om Iksu torskar sin sista match kan Pixbo faktiskt kliva till fjärde plats och då får Endre åka till Umeå oavsett. Pixbo vill vi inte möta. Två bra, jämna målvakter och ett lag som har haft otroligt bra flyt under hela vårsäsongen. Dom har plockat poäng efter poäng efter dom torskade mot oss i början av januari och bytte tränare. Umeå blir det, om inte Mora väljer mala ner Dalen..?

Iksu eller Dalen? Vad händer med Iksu? De har inte presterat alls på deras egen nivå. Torskat mot flera bottenlag och även vinsten mot Dalen såg ut att vara lite sådär. Långa bollar och hoppashoppas anfall samt målvakt som har lite svårt att hålla bra nivå varje kväll. I en tät matchserie kan målvaktsspelet vara avgörande, i gott och ont. Samtidigt Iksu är Iksu. De har en bred och tung trupp med spelare som är vana vid att vinna. OM dom får igång sitt eget spel vill man inte möta Iksu. Men det står en stor OM i början av meningen.

Dalen då? Lag med lite neråtgående trend. De började serien väldigt bra och hängde med i kampen om hemmafördel väldigt länge, men maskinen sackade till slut. Ett väldigt jämn lag med en bra målvakt, men har inga riktiga spetsspelare. Har släppt in fjärde minst mål i serien men har inte heller gjort många mål framåt. Att få åka fram- och tillbaka till Umeå minst två gånger under en vecka är inte heller den roligaste uppgiften. Hemmafördel mot båda Umeå-lag väger mycke och om det skulle gå ända till fem matcher kan belastningen bli avgörande.

Spännande är det, men imorn vet vi. Äntligen!

Nu vänder vi fokuset mot Rönnby och ser till att göra en bra generalrepetiotion. Vem vet om vi får möta dom igen redan på fredag! 

#70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar